Haber

Konya’dan Hatay’a 10 tır besi ve süt yemi gönderildi

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay’da hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara 10 tır besi ve süt yemi gönderdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Hatay’da altyapı, lojistik, temiz su, portatif mutfak, haberleşme ve elektrik temini çalışmalarının Belediye tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, Hatay’da hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara 10 tır besi ve süt yeminin gönderildiği belirtilirken, yemlerini teslim alan Hataylı hayvan yetiştiricileri de bu süreçte yanlarında olan Konya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. zor günler

Açıklamada ifadelerine yer verilen Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Hatay’da hayatın normale dönmesi için Konya’da belediyeler, odalar, STK’lar ve hayırseverlerin birlik olduğunu belirtti.

Hatay’daki depremzedelerin yanında olmak için büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirten Altay, “İlçe belediyeleri ile bölgeye 600 tırdan fazla yardım malzemesi ulaştırdık. Geçen hafta 50 tır un gönderdik. Çiftçilerin üretim süreçlerine destek amacıyla gönderilen besi ve süt yemleri bölgedeki üreticilere ulaştırıldı.” açıklama yaptı.

Bu dönemde hayvansal üretimin kesintisiz devam etmesinin değerli olduğunu vurgulayan Altay, şöyle konuştu:

“Hatay’daki küçükbaş ve büyükbaş üretici kardeşlerimizin can suyu olacak besi ve süt yemlerimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu zor günler devlet ve milletin el birliği ile aşılır. Birlik olduğumuzda, Altından kalkamayacağımız zorluk yok Konya olarak Hatay’ın yaralarını sarmak istiyoruz Hatay adına üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz.”

Bir üretici yaptığı açıklamada, “Hayvancı dostlarımız aç kaldı. Afetin ilk gününden beri burada olan Konya Büyükşehir Belediyesi’ne minnettarız. Allah devletimizden, milletimizden razı olsun.” kelimeler yer aldı.

havranajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu