Haber

Kocaeli’den bölgeye 60 tır ayni yardım gitti

KOCAELİ (İGFA) –Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve AFAD uyumunda yardım kampanyası yoğun bir tempoda devam ediyor.

Vatandaşlar, STK’lar ve diğer kuruluşlar tarafından deprem bölgesine gönderilmek üzere bağışlanan yardımlar, eski Carrefour binasındaki tırlara yüklenerek afet bölgesine gönderiliyor. Birebir Yardım Merkezi’nde vatandaşların getirdiği yardımlardan oluşan toplam 60 TIR deprem bölgesine doğru yola çıktı.

AYNİ YARDIM AMBALAJI

Kocaeli’den deprem bölgesine gidecek battaniye, ısıtıcı, soba, gıda, giyecek ve hijyen malzemeleri, eski Carrefour Alışveriş Merkezi’nde kurulan Just Aid Karşılama Merkezi’nde toplanıyor. Birebir Yardım Kabul Merkezi’ne gelen yardım malzemeleri işin türüne göre tasnif edilerek paketlenir, tırlara yüklenir ve deprem bölgesine gönderilir. Büyükşehir çalışanları, gönüllüler ve diğer vatandaşlar işlerin tasnif edilmesi, paketlenmesi ve kamyonlara yüklenmesi için sabaha kadar canla başla çalışıyor.

Kocaeli halkının özverili bir şekilde birçok farklı eseri getirip görev yaptığı merkezden ilk etapta battaniye, yorgan, mutfak seti, ısıtıcı ve bebek bezi gibi acil ihtiyaç malzemeleri Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adana, Osmaniye’ye ulaştırıldı. , Diyarbakır, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa. ve Kilis’e gönderildi.

haber-bahcelievler.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu