Ekonomi

Cinsiyetler arası ücret farkını kapatmaya 7 trilyon dolarlık katkı

Kredi derecelendirme kuruluşunun orta cinsiyet fiyat farkına ilişkin yaptığı analizde, son 10 yılda iş hayatında kadınların yükselişinde sınırlı ilerleme kaydedildiği belirtildi.

Birleşmiş Milletler’e (BM) üye devletlerin 2030 yılına kadar ulaşmayı kabul ettikleri Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin merkezinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasının yer aldığına dikkat çekilen analizde, bu hedefin henüz çok uzakta olduğuna değinildi ve mevcut durumda ona ulaşması 132 yıl alabilir.

Küresel ekonomik aktivite yüzde 7 artabilir

Analiz, yönetici pozisyonlarında toplumsal cinsiyet eşitliğinin iyileştirilmesinin, özellikle gelişmekte olan ülkelerde olmak üzere küresel olarak daha yüksek ekonomik refaha yol açabileceğini kaydetti. Analizde değişen toplumsal normların uzun ve karmaşık bir süreç olduğu belirtilirken, esnek çalışma koşullarının uygulanması, uygun fiyatlı çocuk bakım hizmetlerinin sağlanması ve uygun fiyatlı doğum ve babalık izni verilmesi gibi politikaların değişimi yanlış yönlendirmeye yardımcı olduğu belirtildi. yön.

Basit bir hesaba göre, OECD ülkelerinde işgücüne katılım ve yönetimdeki cinsiyet farkını kapatmak, küresel ekonomik aktiviteyi yaklaşık yüzde 7, yani bugünün döviz kurlarıyla yaklaşık 7 trilyon dolar artırabilir. ” Değerlendirildi.

Analizde, yönetim pozisyonlarındaki cinsiyet farkını kapatmanın ve kadınların iş gücündeki potansiyelini artırmanın dünya çapında üretkenliği ve ekonomik çıktıyı artıracağına vurgu yapılırken, Hindistan da dahil olmak üzere büyük gelişmekte olan ekonomilerdeki farkların kapatılmasının daha da ileriye gideceğine dikkat çekildi. bu potansiyeli artırın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu